Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievčaťu (17) vyoperovali z tela "parazita": Malo 4 ruky a 4 nohy!

Werkitu Dababaová sa teší, že sa jej už nebudú posmievať.
Werkitu Dababaová sa teší, že sa jej už nebudú posmievať. (Zdroj: Reuters)

ADDIS ABEBA - Werkitu Dababaová z Etiópie sa narodila s parazitickým dvojčaťom v tele, čo spôsobilo, že vyzerala, ako by mala štyri ruky a štyri nohy. Vďaka unikátnemu operačnému zákroku, ktorý podstúpila na konci júna, je z nej opäť normálna a zdravá tínedžerka bez nadbytočných orgánov.

"Keď som bola dieťa, myslela som, že som rovnaká ako ostatní. Ale tak v tretej, štvrtej triede som pochopila, že som iná, keď sa ľudia môjmu zjavu smiali. A v siedmej triede už som ten výsmech nemohla vydržať, tak som zo školy odišla a od tej doby som doma," povedala Dababaová.

Dievčaťu, ktorému z tela vyčnievali dve nadbytočné nedovyvinuté ruky a z panvy dve nohy navyše, sa darí po operácii dobre. Nemocnica mu teraz poskytuje psychologickú pomoc, aby prekonalo traumy spôsobené skorším stavom.

S podobnou deformáciou sa rodí jedno dieťa z pol milióna. Dochádza k tomu v okamihu, keď sa jedno dvojča v maternici matky vyvíja viac, na úkor toho druhého, a kedy sa embryá plne neoddelia. Nevyvinuté dvojča je potom označené za parazita, pretože je plne závislé na kompletne vyvinutom plode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu