Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

BBC pokazila Slovákom radosť: Víťazný Sagan je podľa nich Slovinec!

Podľa BBC je Sagan Slovinec Zobraziť galériu (2)
Podľa BBC je Sagan Slovinec (Zdroj: SITA, Topky.sk)

LONDÝN - Zahraničné médiá sú nepoučiteľné. Stále si nevedia zapamätať, aký je rozdiel medzi Slovenskom a Slovinskom. Najnovšie zazmätkovali pri Petrovi Saganovi, o ktorom písali v súvislosti s jeho víťazstvom na tretej etape Tour de France.

Slovenský cyklista je na nazastavenie. Na najznámejších pretekoch sveta vyhral už druhú etapu a je lídrom súťaže aktivity. O jeho úspechoch informujú mnohé svetové médiá.

Aj napriek tomu, že Sagan sa za posledných pár rokov stal vo svojom odvetví pojmom, stále sa niekto nevie zapamätať, odkiaľ pochádza. V utorok sa týmto spôsobom vyznamenal najväčší britský spravodajský portál BBC. Vo výsledkovej listine štvrtej etapy prestížnych pretekov totiž slovenského reprezentanta označil za Slovinca, keď napísal: "Peter Sagan (SLO)". Tento omyl je zarážajúci aj preto, že Petra Velitsa, ktorý skončil tretí, zaradil správne.

BBC pokazila Slovákom radosť:
Zobraziť galériu (2)

Nie je to prvýkrát, čo si zahraničné médiá pletú tieto dve krajiny, ale pravdupovediac, už to prestáva byť vtipné. Veď naučiť sa rozdiel medzi "SVK" a "SLO" predsa nemôže byť až také ťažké. BBC už medzitým svoj omyl napravila, tak nám neostáva nič iné ako veriť, že nabudúce sa už podobného trapasu vyvaruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu