Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prsia a kopa "pneumatík": Toto je najtučnejší atlét sveta!

Emmanuel Yarborough
Emmanuel Yarborough (Zdroj: dunyanews.tv)

RAHWAY - So svojimi dvoma metrami a vyše tristo kilami je Emmanuel Yarborough nepriehliadnuteľný. S takýmito hodnotami by pokojne mohol ašpirovať na jedného z najtučnejších ľudí na svete. Jeden titul má už ale istý - je najťažším atlétom planéty.

Štyridsaťsedemročný rekordér sa venuje viacerým športom. Súťaží ako amatérsky zápasník sumo, pretekal v džude a na strednej škole hrával aj americký futbal. Viac ako svojimi športovými úspechmi sa však preslávil titulom, ktorým sa pýši už od roku 2001. Podľa Guinessovej knihy rekordov je totiž "najťažším atlétom na svete".

Emmanuel sa vďaka svojmu nezvyčajnému vzhľadu presadil aj ako herec. Účinkoval v niekoľkých bollywoodskych filmoch, ale aj v seriáli Oz z väzenského prostredia, ktorý vysielalo HBO.

Napriek tomu, že si rodák z New Jersey získal celosvetovú pozornosť najmä kvôli extrémnej obezite, rozhodol sa nejaké to "kilečko" zhodiť. "Chcem schudnúť. Je mi jasné, že s takouto hnmotnosťou by som dlho zdravý neostal," povedal pre server Huffington Post.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu