Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najťažsí jazvečík na svete: Vyžral sa na gigantickú "klobásu"!

Obi vyzerá ako tuleň. Zvlášť, keď leží na chrbte Zobraziť galériu (3)
Obi vyzerá ako tuleň. Zvlášť, keď leží na chrbte

PORTLAND - Takéhoto jazvečíka ste ešte nevideli! Obiho z amerického Oregonu jeho majitelia vykŕmili na neuveriteľných 35 kilogramov, čo z neho robí najťažšieho psa svojho druhu na svete. Keď čoskoro neschudne, hrozia mu vážne zdravotné potiaže či dokonca smrť.

Jazvečíci zvyčajne nevážia viac ako desať kilogramov. To znamená, že Obi túto hodnotu prekračuje viac ako trikrát. Jeho majitelia mu dávali príliš veľa jesť, a to až do takej miery, že pes sa už ani nedokáže postaviť na nohy. Starnúci a chorľaví manželia sa ho nakoniec museli vzdať, pretože sa už o neho nedokázali postarať.

Obi musí bezpodmienečne schudnúť
Zobraziť galériu (3)
Obi musí bezpodmienečne schudnúť

Obi je teraz v rukách odborníčky Nory Vanettyovej, ktorá mu nariadila prísnu diétu. Problém je však v tom, že obézny psík zatiaľ nie je schopný takmer žiadnej fyzickej aktivity. Schudnúť mu preto má pomôcť pohybový simulátor a hydroterapia. A keď sa dostane aspoň na polovicu svojej terajšej hmotnosti, podstúpi operáciu, počas ktorej mu odstrániu nadbytočnú kožu.

"Chcem, aby sa Obi stal inšpiráciou pre ostatné zvieratá a aj ľudí, ktorí taktiež bojujú s kilami navyše a snažia sa schudnúť," povedala Nora.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu