Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvrátenosť?! Opätky a umelé riasy už pre dvojročné dievčatká!

Akadémia pre budúce missky Zobraziť galériu (4)
Akadémia pre budúce missky (Zdroj: allvoices.com)

PRAHA - Mánia detských kráľovien krásy dorazila z USA už aj do Európy. Niektoré dievčatká sotva vyrástli z plienok, už ale vedia, čo obnáša sprejové opálenie, falošné riasy a chodenie vo vysokých podpätkoch. Vyučujú ich to dokonca na akadémii.

Jedna taká vznikla v Anglicku, kde deti už od dvoch rokov v sprievode ich rodičov v jednodňovom kurze učia, ako sa predlžujú vlasy alebo nalepujú riasy. Prihlásiť sa môžu aj chlapci. Lektorka Pam vysvetľuje: "Samozrejme, že nalíčené nevyrazíte niekam do obchodu, ale na slávnostné príležitosti ako napríklad súťaž krásy sa vám táto príprava zíde."

Mladá žena sa totiž nazdáva, že dievčatá nie sú nikdy dosť mladé na to, aby sa učili, ako dobre vyzerať. "Žijeme v spoločnosti, kde je kladený dôraz na to, ako vyzeráme, preto je dobré už pre malé deti, aby vedeli, ako sa o svoj ​​vzhľad starať."

Rodičia, ktorí si prostredníctvom svojich potomkov častokrát plnia svoje vlastné sny, sú ochotní za prípravu na miss minúť horibilné sumy. Matka desaťročnej Brodie, Gemma, napríklad dvakrát mesačne platí za sprejové opálenie v salóne. Spolu s kurzom, novými šatami, inými skrášľovaciami procedúrami a cestovným ju to vyšlo na takmer tisíc eur.

Vizážistka Chantelle (26) zas učí deti pózovať a vhodne zvoliť oblečenie. Taktiež malým slečnám upravuje vlasy, voskom im trhá hustejšie obočie a radí, ako si správne naniesť falošné opálenie. Večer potom získajú malí žiaci certifikát, ako prospeli, uviedol Blesk.cz.

Kurzu sa zúčastnil aj jedenásťročný Ryan Hayes. Statočne pretrpel všetky procedúry, ktoré by mnoho chlapcov dobrovoľne nikdy nepodstúpilo. Aj preto dostal titul vynikajúceho študenta. Mama Kelly (31) je na neho patrične hrdá. "Priviedla som ho, aby vedel, ako vyzerať, keď chodí na castingy. Mejkap a opálenie je pre chlapcov dôležité rovnako ako pre dievčatá. Chcem, aby sa presadil v šoubiznise," plánuje hviezdnu budúcnosť svojho syna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu