Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rekordman z Belgicka: Za jazdu vlakom načierno dostal 700 pokút

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Belgické železnice už poznajú svojho rekordéra v počte jázd načierno. Je ním 23-ročný mladík, narodený v konžskej metropole Kinshasa s trvalým pobytom vo valónskej obci Manage.

Podľa správy belgických železníc (SNCB), najmenej sedemstokrát využil cestu vlakom bez zaplatenie lístka. Najbližšie roky mu cestovanie vlakom znemožní pobyt za mrežami. Belgický denník La Derniere Heure dnes uviedol, že belgická železničná spoločnosť prišla zásluhou tohto pasažiera v prepočte o 104.000 eur. Pred súd sa však dostal za napadnutie železničného sprievodcu. K incidentu došlo v septembri 2009 na železničnej stanici v meste Tournai.

Sprievodca vo vlaku smerom do Bruselu uvidel Alaina T., ktorý bol pravidelne napomínaný za jazdu načierno. Ani tentoraz nemal pri sebe platný cestovný lístok. Na stanici došlo k hádke medzi sprievodcom a pasažierom, ktorý udrel do tváre zamestnanca železníc a rozbil jeho služobný prístroj. Okrem toho sa sprievodcovi vyhrážal smrťou, ak ho ešte raz prichytí vo "svojom" vlaku.

Po zadržaní políciou vyšlo najavo, že Alain T. už aspoň desať rokov pravidelne využíva zadarmo služby SNCB, pričom mu bola sedemstokrát vystavená pokuta, ktorú však ani raz nezaplatil. Bežná sadzba za jazdu načierno v belgických vlakoch je 60 eur.

Súd v meste Tournai v utorok (12.6.) odsúdil mladého výtržníka na pätnásťmesačný pobyt za mrežami. Vo väzení však môže pobudnúť oveľa dlhšie, lebo v roku 2010 sa voči nemu začalo súdne pojednávanie za krádeže spojené s násilím, znásilnenia, mučenie a nelegálne zadržiavanie iných osôb. Konečný súdny verdikt za tieto trestné činy sa očakáva v septembri tohto roku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu