Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najstaršia kulturistka má 75 rokov a je stále sexi!

Ernestine môžu závidieť aj mladice
Ernestine môžu závidieť aj mladice (Zdroj: abcnews)

BALTIMORE - Ernestine Shepherdová má 75 rokov a je najstaršou ženou, ktorá sa venuje kulturistike. Začala s tým ako 71-ročná, keď jej zomrela sestra. Jej hlavným cieľom je viesť aj ostatných k zdravému životnému štýlu spočívajúcemu v pohybe a zdravej výžive.

"Keby na svete bola tabletka proti starnutiu, nazvala by som ju cvičenie," povedala Shepherdová stanici BBC, ktorá s ňou nakrútila reportáž pri jednom z cvičení v Baltimore. Ľuďom, ktorí na jej hodiny prichádzajú, hovorí, že vek nie je nič iné ako číslo. "Ja som sa rozhodla, že začnem s posilňovaním, keď som mala 71," oznamuje žena, ktorá figuruje v Guinnessovej knihe rekordov ako najstaršia kulturistka na svete.

V mladosti vraj so športom nemala nikdy nič spoločné, pretože vraj bola skôr puritánska. "Keď som mala 56, bola som spolu so sestrou pozvaná na večierok. Neboli sme spokojné s tým, ako sme vyzerali, a rozhodli sme sa, že začneme cvičiť. Sestra ale zomrela na rozšírenie mozgových tepien. Prepadla som panike, videla som ju vo sne a ona povedala, že nerobím to, na čom sme sa dohodli," opísala svoju cestu k posilňovaniu Shepherdová.

Na javisku sa po prvýkrát objavila vo Washingtone. "Tak sporé oblečenie som na sebe nemala nikdy v živote, ale vzala som si to a išla na javisko. Chcem ostatných inšpirovať k pohybu a tiež k tomu, aby sa správne stravovali. A sama robím to, čo hlásam," povedala žena s vrkočom prehodeným cez rameno.

Vstáva ráno o pol tretej a spolu so štyrmi podobnými sa rozohreje behom na 16 kilometrov. Neusiluje sa o to, aby sa ľudia, ktorí za ňou chodia cvičiť, začali venovať kulturistike, ale aby prispeli k svojmu zdraviu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu