Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ellison (35) dvíha dva týždne pred pôrodom ťažké váhy: A ešte sa tým chváli

Tehotná Ellison dvíha ťažké váhy Zobraziť galériu (4)
Tehotná Ellison dvíha ťažké váhy (Zdroj: foto: fb)

LOS ANGELES – Neuveriteľné. Žena v deviatom mesiaci oddychuje zvráteným spôsobom. Dva týždne pred pôrodom dvíha ťažké váhy a fotkami sa chváli na sociálnej sieti. Je to normálne? Kritici považujú jej správanie za sebecké. Majú pravdu alebo je prenatálne zdvíhanie ťažkých váh úplne bezpečné?

Lea-Ann Ellison, 35-ročná tehotná žena, zverejnila svoje fotografie, na ktorých vidno, ako sa mocuje s činkami, na sociálnej sieti. Ľudia ostali rozhorčení, mamička tesne pred pôrodom maká v posilňovni a dvíha ťažké váhy. 

Tehotná Ellison dvíha ťažké
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: fb)

Väčšina žien si tehotenstvo užíva. Často oddychujú a dávajú na seba pozor, aby sa im, ani bábätku nič nestalo. Takto ale určite nerozmýšľa 35-ročná kulturistka Lea-Anne Ellison z Los Angeles.  

Po tom, čo zverejnila svoje fotografie na sociálnej sieti sa okamžite ozvalo množstvo ľudí. Pod jej fotky pribudlo už 16 tisíc komentárov. Reakcie boli samozrejme veľmi zmiešané. Niektorí boli z videných obrázkov nadšení, iní zdesení. "To je skutočne odporné. Dúfam, že tehotné ženy po celom svete nerobia tento druh športu,“ píše sa v jednej z reakcií. Vyjadrili sa aj lekári: „Dvíhať ťažké váhy počas tehotenstva je nebezpečné, pretože môže dôjsť k oddeleniu placenty, čo môže mať za následok až potrat. Tento obrázok vyvoláva pocit, že takéto správanie tehotných žien je v poriadku, ale to nie je ani náhodou.“ Iní napísali, že toto už nie je spôsob života, ale posadnutosť. Podľa nich je žena veľmi sebecká, pretože ohrozuje život svojho dieťaťa  pre svoje vlastné osobné zisky a úspechy.  

Tehotná Ellison dvíha ťažké
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: fb)

Ostatné reakcie ju bránia: „Vyzeráš skvele, oveľa lepšie ako kopa obéznych tehotných žien s vysokým krvným tlakom a cukrovkou, ktoré dusí chôdza po schodoch."

Tehotná žena Ellison pridala aj svoj komentár: „Rada by som poďakovala všetkým za ich podporné reakcie!“ Toto je Ellisonine už tretie tehotenstvo. Má 8-ročného syna a 12-ročnú dcéru, hovorí: "Vždy som miloval atletiku a fitness.“

Ellison
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: fb)

Podľa pôrodníkov a gynekológov  z  Royal College, ktorí sa vyjadrili pre Daily Mail: „Vo väčšine prípadov, cvičenie je bezpečné pre matku i plod počas tehotenstva a tehotné ženy by sme preto mali podporovať.“ Tvrdia, že cvičenie nezvyšuje riziko potratu alebo poškodenie nenarodeného dieťaťa. Vysvetľujú, že cvičenie v tehotenstve má početné výhody pre zdravie matky a pre jej pohodu. Navyše, aktívne ženy trpia menšou nespavosť, stresom, úzkosťou a depresiou. „Ženy, ktoré cvičia počas tehotenstva nenaberú toľko kíl navyše, a tým sa im znižuje zdravotné riziko spojené s obezitou,“ dodávajú odborníci. Otázne ale zostáva, či sa naozaj vyjadrovali k týmto fotografiám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu