Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Máte radi Radiohead? Takto ste ich ešte určite nepočuli!

(Zdroj: YouTube)

PRAHA - Kultová skupina Radiohead funguje už vyše štvrťstoročie a za ten čas prešla mnohými hudobnými premenami. Jeden ich fanúšik sa rozhodol, že by stálo za to prerobiť ich piesne do osembitového prevedenia. Vznikol tak celkom vydarený mix, ktorý poteší najmä pamätníkov Super Maria alebo starých dobrých počítačov.

Quinton Sung počúva Radiohead už roky. Sú jeho najobľúbenejšou kapelou, čo formou krátkych správ a videí pravidelne dokazuje aj na svojom účte na Twitteri. Jeho láska k alternatívnej skupine postúpila ešte o úroveň ďalej ako u ostatných fanúšikov, uviedol portál reflex.cz.

Zobral dve najoceňovanejšie nahrávky - OK Computer a Kid A - a prerobil ich do osembitového soundu, teda do zvuku, ktorý by asi skladby mali, keby Radiohead komponovali napríklad pre hernú konzolu Nintendo z osemdesiatych rokov.

OK Computer (1997): Album, ktorý priniesol kapele celosvetovú slávu. Pochádzajú z neho hity ako Paranoid Android a Karma Police.

Kid A (2000): Po vydaní tejto dosky nastal vzácny moment, kedy sa odvážny a experimentátorský počin stal aj komerčným hitom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu