Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vedci šokujú: Zistili sme presný dátum Ježišovej smrti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BERLÍN - Vedci, ktorí skúmajú zemetrasenia v okolí Mŕtveho mora, veria, že poznajú presný dátum smrti Ježiša Krista. Vychádzajú pritom z Evanjelia sv. Matúša, v ktorom sa píše: "Chrámová opona sa roztrhla vo dvoje odvrchu až dole, zem sa zatriasla, skaly pukali." Podľa nich sa tak malo stať 3. apríla roku 33.

Geológ Jefferson Williams a jeho kolegovia z nemeckého výskumného centra porovnali geologické záznamy, astronomické údaje najpravdepodobnejšieho dátumu Ježišovej smrti a evanjeliá. Ako jediná možnosť im vyšiel 3. apríl 33. Pomohla im hlavne 27. kapitola Evanjelia sv. Matúša, v ktorej stojí, že v deň, keď Ježiša ukrižovali, bolo silné zemetrasenie.

Evanjelium sv. Matúša

50 Ale Ježiš znova zvolal mocným hlasom a skonal.
51 Hľa, chrámová opona sa roztrhla vo dvoje odvrchu až dole, zem sa zatriasla, skaly pukali,
52 hroby sa otvorili a mnohé telá zosnulých svätých vstali z mŕtvych;
53 vyšli z hrobov a po jeho vzkriesení vstúpili do svätého mesta a ukázali sa mnohým.
54 Stotník a tí, ktorí s ním strážili Ježiša, keď videli zemetrasenie a všetko, čo sa dialo, veľmi sa preľakli a povedali: "On bol naozaj Boží Syn!

Ďalšími záchytnými bodmi podľa Williamsa sú zhodné údaje zo všetkých štyroch evanjelií, že k ukrižovaniu prišlo v piatok v čase, keď bol Pilát Pontský prefektom Judey, a že zomrel iba niekoľko hodín pred začiatkom židovského sabatu. Tieto informácie v kombinácii so židovským kalendárom a poznatkami z astonómie poukazujú práve na tento dátum.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu