Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Smrteľná obeta: Sarah (32) stráca život pre svoje bábätko!

Sarah obetovala svoj život pre dcérku
Sarah obetovala svoj život pre dcérku (Zdroj: evening standard)

SYDNEY - Krutá voľba! Keď Sarah Brookovej z austrálskeho Sydney diagnostikovali v šiestom mesiaci tehotenstva rakovinu, musela sa rozhodnúť, či podstúpi chemoterapiu alebo radšej zachráni svoje dieťa. Nastávajúca mamička si vybrala druhú možnosť. Odmietla liečbu aj za cenu, že svoje dieťa už neuvidí vyrastať.

Sarah mávala obrovské bolesti chrbta a ranné nevoľnosti, čo pripisovala na vrub svojmu tehotenstvu. Lekári však zistili, že súvisia s agresívnou formu rakoviny čreva a jej stav iba urýchľuje rast nádorov.

Aj keď mala okamžite podstúpiť chemoterapiu, tá by ohrozila zdravie jej dieťaťa, preto sa rozhodla odložiť ju. Dievčatko Polly Jean sa narodilo cisárskym rezom v 27. týždni a vážilo len 900 gramov. Napriek nízkej pôrodnej hmotnosti sa mu v inkubátore zatiaľ darí veľmi dobre.

Za štyri týždne, o ktoré posunula Sarah liečbu, sa jej však rakovina rozšírila do pankreasu, pľúc a krku a šance na prežitie sú takmer nulové.

"Vedela som, že mi materstvo zmení život, ale nečakala som, ako veľmi. Svoje rozhodnutie ale neľutujem. Akonáhle som Polly uvidela, bola to láska na prvý pohľad," hovorí o svojom kroku mladá matka a dodáva: "Je ťažké zvyknúť si na myšlienku, že umieram. Najhoršie je na tom ale môj manžel Ben. Snažíme sa nejako zmieriť s tým, že ak sa nestane nejaký zázrak, bude Polly vychovávať sám."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu