Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Chlapec (5) sa prehrýza izbou: Je tapety, koberec aj rolety!

Zachovi chutia aj rolety Zobraziť galériu (2)
Zachovi chutia aj rolety (Zdroj: midianews.com.br)

MANCHESTER - Päťročný Zach Tahir nedokáže rozoznať, čo je jedlé a čo nie. Konzumuje preto všetko od tapiet až po koberec. Trpí totiž vzácnym syndrómom nazývaným Pica a okrem toho je navyše autista.

Chlapec je všetko, čo mu príde do cesty. Doslova sa prehrýza bytom, v ktorom žije. Aby ho mama udržala v bezpečí, trúsi mu po izbe oriešky a vňate zeleru, aby mal stále čo žuť, píše portál tn.cz.

"Zje čokoľvek. Blato, hlinu, kamene, tapety, žmolky z koberca, kúsky látok, sadenice, vrecká, papier, vlasy, penu na holenie, molitan, hračky, mydlo, jednoducho všetko, na čo naďabí," uviedla tridsaťdvaročná Rachel.

Zachovi nejde ani tak o chuť, ako o štruktúru toho, na čom si pochutnáva. Najradšej obhrýza tapety a rolety. "Obedy a večera s ním sú úplná nočná mora. Je frustrujúce, že vôbec nerozpráva. Ale aspoň mu nevadia objatia, tako ako iným autistickým deťom," vysvetľuje.

Jej jedinému synovi diagnostikovali autizmus v kombinácii s Picou zhruba v troch rokoch. Rachel sa teraz snaží zohnať dostatok peňazí, aby mu mohla zariadiť špeciálnu izbičku, v ktorom by nebolo nič nebezpečné, čo by mohol zjesť a ohroziť tak svoje zdravie či dokonca život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu