Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Netradičný apetít: Žena zjedla štyritisíc špongií a sto mydiel

Kerry Trebilcock
Kerry Trebilcock (Zdroj: thesun.co.uk)

LONDÝN - Sestrička zubnej ambulancie Kerry Trebilcock pre svoju zvláštnu chorobu zjedla už štyritisíc špongií na umývanie riadu a viac než sto mydiel.

Dvadsaťjedenročná Angličanka trpí poruchou stravovania známou ako pica, ktorá ju núti jesť nejedlé predmety. Medzi typické symptómy tejto poruchy patrí jedenie omietky, kovov, piesku, papiera či kriedy.

Sestrička z mesta Mylor si myslí, že začala trpieť zvláštnou poruchou po tom, ako ochorela na dovolenke v Maroku v roku 2008. Trebilcock rada konzumuje organické citrónové a limetkové mydlo. "Som veľmi špecifická v tom, aké typy špongií a mydiel jem a ako ich pripravujem. Keď idem cez deň von, beriem si so sebou vrecúško s rozstrihanou špongiou s paradajkou a barbecue omáčkou v plastovej miske. Nikdy som neodišla bez 'desiaty'," povedala 21-ročná Angličanka.

Trebilcock opísala, ako prvýkrát dostala chuť na zvláštne jedlo. "Raz po večeri, keď som zjedla dvojité lasagne a kelímok zmrzliny, som bola stále hladná. Rozhodla som sa umyť riad, aby som sa rozptýlila. Vybrala som novú špongiu z balenia a dostala som obrovskú chuť ju zjesť. Sadla som si s pohárom vody a žula som špongiu, až kým nebola preč. Nechutilo to nijako ale jej jedenie sa mi páčilo. Konečne bol môj hlad preč a môj žalúdok uspokojený," povedala Trebilcock.

Zdravotná sestra, ktorá stále dopĺňa každé svoje jedlo malou špongiou a troma lyžičkami organického mydla, je odhodlaná bojovať proti svojej chorobe s pomocou lekára a žuvačiek. "Chutia ako mydlo, takže mi pomáhajú dostať príchuť, po ktorej túžim bez toho, aby mi ublížili. Viem, že jedného dňa to porazím," uviedla Kerry Trebilcock.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu