Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slovenskí lekári dokážu odstrániť dioptrie bez jediného dotyku s okom

MUDr. Tomáš Juhás Zobraziť galériu (9)
MUDr. Tomáš Juhás

Nie, nie je to sci-fi nápad, je to realita v centrách laserovej chirurgie OFTUM v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Skutočne bezdotyková operácia, tzv. non-touch surgery je metódou voľby pre tých pacientov, ktorí majú krátkozrakosť a už i pri pomyslení na operáciu očí omdlievajú, majú problém aplikovať kontaktnú šošovku či kvapnúť si kvapku bez toho aby trhli hlavou a zovreli silno mihalnice.

Techniku bezkontaktnej operácie umožnila do centier OFTUM zaviesť nová laserová technológia a školenie na súkromnej klinike v Londýne. Odvtedy uplynuli 3 roky a skúsenosti sú vynikajúce. Komfort pre pacienta, ale aj pre operatéra je pri tejto metóde optimálny.

Oči sú počas unikátnej operácie znecitlivené špeciálnymi kvapkami, pacient leží na lôžku, ktoré sa automaticky zasunie pod mikroskop, kamery a senzory najrýchlejšieho laserového systému na svete. Mihalnice sa zastabilizujú tak aby bolo oko stále otvorené, svetlá stlmia, pacient relaxuje a díva sa do ostrého zeleného svetielka rovno pred sebou. Dva krát po sebe začuje zvuk stroja bzučiaceho po pravej strane, svetlá sa rozsvietia a je po operácii. "To už?!" najčastejšia otázka. Áno. Jedna dioptria je fuč za 2 sekundy. " Wow! veď to bolo ako zo Sci fi  filmu ", alebo " krásna svetelná šou, ako na diskotéke" nasleduje mnohokrát vzápätí.

Videnie je okamžite lepšie, pacient dostane ochrannú kontaktnú šošovku a odchádza domov s novými slnečnými okuliarmi, ktoré dostane zdarma, pričom sa riadi inštrukciami odborného personálu. Pooperačné ťažkosti sú veľmi individuálne, od miernych, po intenzívne, trvajú spravidla 24 hodín. Stojí to však za to. "Najkrajší je ten pocit ráno, keď človek otvorí oči a nemusí hľadať okuliare ale vidí ostro", znie často pri kontrolných vyšetreniach.

Pre záujemcov s vysokým astigmatizmom a ďalekozrakosťou, ktorí nie sú vhodní pre tento spôsob operácie, sú k dispozícii iné metódy ako sa dopracovať k želanému výsledku.

Novinkou v ponuke centier OFTUM pre rok 2012 je najnovšia technológia Z-lasik Crystal plus, ktorá odstránila úplne bolestivosť po operácii a umožnila dosiahnuť 100% ostré videnie už po 2 hodinách od pohľadu do zeleného svetielka. Vo všetkých centrách je technológia rovnaká, košičan, bystričan aj bratislavčan má tak rovnaké možnosti.

Kvalitnú prácu slovenských očných chirurgov v centrách OFTUM objavilo aj zahraničie, klienti zo susedného Rakúska, Čiech a Nemecka sú už bežným javom. Pribúdajú však aj jednotlivci z Francúzka, Nórska, Švédska, UK, USA, Španielska, Grécka, Cypru a Blízkeho Východu. Slovenskí lekári si svojim prístupom, spoľahlivosťou a výsledkami získali ich dôveru. Navyše, za momentálne najlepšiu a najbezpečnejšiu  dostupnú technológiu zaplatia tretinu toho čo doma...

Náš tip:
Laserová operácia očí so zľavou
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu