Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Sexuálne obťažovanie? Matka dojčí 4-ročného syna!

Grumetová na svojom prístupe k dojčeniu nevidí nič zlé Zobraziť galériu (2)
Grumetová na svojom prístupe k dojčeniu nevidí nič zlé (Zdroj: repro time)

LOS ANGELES - Dojčenie deťom len prospieva a odborníci sa preto zhodujú v tom, aby matka svojho potomka kŕmila tak dlho, ako sa len dá. Na fakt, že istá Američanka dojčí štvorročného chlapca, sa však názory rôznia.

Jamie Lynne Grumetová je vášnivou zástankyňou výrazne dlhšieho dojčenia, než býva obvyklé. Tvrdí, že ju samotnú matka dojčila do šiestich rokov a ona teraz tú istú metódu aplikuje u svojich dvoch synov. Arama (4) dojčí denne a Samuela (6) raz za mesiac.

Jamie si je plne vedomá toho, že jej rodičovská technika je neortodoxná. Za svojím rozhodnutím si ale stojí a tvrdí, že dojčenie takto veľkého dieťaťa je "biologicky normálne". Iní rodičia majú na vec opačný názor a jej správanie považujú za nechutné, napísal portál tn.cz.

"Ľudia sa neustále vyhrážajú, že na mňa zavolajú sociálku, pretože dojčenie štvorročného dieťaťa vraj hraničí so sexuálnym obťažovaním. Neviem, čo mám na to povedať," uviedla Jamie v rozhovore pre časopis Time. "Sama si pamätám, ako ma matka dojčila a ako sa mi to páčilo. Cítila som sa v bezpečí a milovaná," uzavrela.

Grumetová sa ocitla aj na titulnej stránke spomínaného magazínu, čo okamžite vyvolalo vlnu nevôle. Výkonný šéfredaktor časopisu Rick Stenge o kontroverznej obálke povedal: "Vždy je predsa zaujímavé sa pýtať, ako správne vychovávať deti. A my túto otázku znovu nastoľujeme."

Sexuálne obťažovanie? Matka dojčí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: repro time)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu