Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bábätko trpí detskou rakovinou, nádory mu vyrastajú zo svalov!

Cassie verí, že jej dcérka sa uzdraví Zobraziť galériu (2)
Cassie verí, že jej dcérka sa uzdraví (Zdroj: North News and Pictures)

CRAWCROOK - Na svete je iba sedem mesiacov, ale už si toho vytrpela viac, než mnohí z nás. Philippa Jane Goymerová má totiž zriedkavú formu rakoviny, ktorá postihuje deti. Kvôli nej musela podstúpiť už štyri kolá chemoterapie.

Rodičia Philip a Cassie sa zdrvujúcu správu o jej diagnóze dozvedeli pár dní pred Vianocami, keď mala ich dcérka len pätnásť týždňov. Dievčatko trpí rabdomyosarkómom, čo je zhubný nádor, ktorý vyrastá z priečne pruhovaného svalu.

Že s Philippou nie je niečo v poriadku, si matka všimla, keď mala tri mesiace. Po sérií vyšetrení vyšla najavo krutá pravda. "Nikdy, ani v tých najhroznejších snoch, som si nepomyslela, že raz zoberiem svoju dcéru do nemocnice a tam mi povedia, že má rakovinu. Je to strašné, ale silno veríme, že chorobu porazí," povedala Cassie.

Dievčatko absolvovalo už dve operácie a pred sebou má ešte päť kôl chemoterapie. "Naposledy jej z liečby bolo tak zle, že v sebe neudržala ani mlieko. O päť minút neskôr sa už ale smiala, akokeby sa nič nestalo," dodáva Cassie. Spolu s manželom sa plánuje 13. mája zúčastniť Behu proti detskej rakovine, ktorý sa koná v Newcastli.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu