Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Dôchodca (78) má plné zuby svojho pohlavia: Chce byť žena!

James chce byť radšej Ruth
James chce byť radšej Ruth (Zdroj: theargus.co.uk)

LONDÝN - Bývalý dôstojník a pilot britského kráľovského letectva RAF James Rose (78) si chce na staré kolená splniť svoj veľký sen a zároveň životnú potrebu. Na budúci rok podstúpi zmenu pohlavia ako najstarší človek vo Veľkej Británii.

Aj keď má James za sebou úspešnú kariéru a manželka mu porodila tri zdravé deti, nikdy nebol v živote skutočne šťastný. Už od deviatich rokov sníval o tom, aké je to byť ženou. Teraz, po takmer siedmich desaťročiach, sa konečne rozhodol pre chirurgickú zmenu pohlavia a lekári mu už začali podávať ženské hormóny.

"Moje srdce a krvný tlak sú na tom dobre. Doktori povedali, že nie som príliš stará na operáciu," hovorí James alias Ruth, ktorej operácia vyjde na 16-tisíc eur a bude hradená zo zdravotníctva.

Ako žena žije bývalý pilot dva roky. Nosí ženské šaty, šperky, účesy a používa make-up. "Chcem to urobiť. Som dosť stará na to, aby som sa zaťažovala pohlavím. To nie je môj motív. Moderná doba je plná pochopenia a tolerancie, takže nemusíte predstierať, že ste niekým, kým nie ste," dodáva Ruth.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu