Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Návrat do 80-tych rokov: Osembitový Google a kockaté Angry Birds!

Google v osembitovej verzii
Google v osembitovej verzii (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Počítačová grafika ušla od 80. rokov minulého storočia poriadny kus cesty. Napriek tomu sa aj dnes nájdu nadšenci, ktorí na osembitovú vizuálnu podobu nedajú dopustiť. Počítačoví mágovia prevádzkujúci stránku squirrel-monkey.com si vzali najpopulárnejšie internetové stránky do parády, keď ich modernú grafiku nahradili zastaranými farbami a kockami.

Google pozná každý užívateľ internetu. Ide o najpopulárnejší vyhľadávač, ktorý od jeho spustenia v roku 1997 navštevujú denne milióny ľudí. Jeho osembitová verzia je obohatená aj o niekoľko vtipov. Napríklad o tom, že Al Gore (bývalý viceprezident USA, pozn. red.) vynašiel internet, alebo že Michael Jackson vlastní Pluto.

Internet v 80. rokoch - Google

Populárny mikroblog, ktorý je obľúbený najmä u celebrít, sa dočkal takého rozsiahleho prepracovania, že z jeho osembitového loga ani nejde rozoznať, že ide práve o Twitter. Naozaj vydarené sú hlavne ovládacie prvky z operačného systému MS-DOS.

Internet v 80. rokoch - Twitter

Do osembitového rúcha navliekli aj najpopulárnejšiu videohru na chytrých telefónoch Angry Birds. Vtáčiky, ktoré skôr vyzerajú ako kocky, sa však príliš nahnevane netvária. Na túto hru však väčšina hráčov nedá dopustiť.

Internet v 80. rokoch - Angry Birds

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu