Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tínedžer prežil mesiac na mori, kamaráti zomreli od vyčerpania!

Adriana ošetrujú bezprostredne po záchrane Zobraziť galériu (3)
Adriana ošetrujú bezprostredne po záchrane (Zdroj: sodahead.com)

SAN CARLOS - Ekvádorská loď v Tichom oceáne objavila osemnásťročného chlapca, ktorý pred mesiacom s kamarátmi vyrazil loviť ryby. Mladík ako jediný z trojice prežil. Počas 28 dní trvajúceho trápenia sa živil surovými rybami a pil zozbieranú dažďovú vodu.

Adrian Vasquez vyšiel na more 24. februára z prístavu San Carlos spoločne so svojimi dvoma priateľmi. Chceli si zarybárčiť, ale pokazil sa im motor a prúdy a vietor ich odniesli na otvorené more. Záchranná akcia panamských, ekvádorských, kolumbijských a kostarických síl bola neúspešná.

Vasquezovi priatelia po čase zomreli vyčerpaním - dvadsaťštyriročný Oropeces Betancourt naposledy vydýchol 10. marca a šestnásťročný Fernando Osorio o päť dní neskôr. Adrian prežil vďaka dažďovej vode a surovým rybám.

Tínedžera minulý piatok zachránili rybári, ktorí jeho čln objavili neďaleko Galapág asi 1000 kilometrov od pobrežia Južnej Ameriky. Ekvádorská pobrežná stráž ho potom previezla na pevninu. Evidentne vyčerpaný Adrian v utorok večer priletel späť do Panamy. Okamžite bol prevezený do nemocnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu