Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Každodenný plač: Tínedžerke rastú fúzy a nohy má zarastené ako chlap!

Nana trpí kvôli nadmernému ochlpeniu Zobraziť galériu (3)
Nana trpí kvôli nadmernému ochlpeniu (Zdroj: capitalbay.com)

ZHEIJANG - Puberta býva pre väčšinu tínedžerov už i tak dosť ťažkým a komplikovaným obdobím. Keď sa k tomu ešte pridajú starosti s nadmerným ochlpením, o problémy má mladý človek postarané. Šestnásťročná Nana by o tom mohla rozprávať do večera.

Peripetie čínskej pubertiačky sa začali pred dvoma rokmi, keď podstúpila transplantáciu kostnej drene. Lekári jej síce zachránili život, ale nechtiac jej ho zároveň obrátili naruby. Po operácii jej totiž začali rásť na tvári, rukách a nohách tmavé chlpy. Tento stav sa nazýva hirzutizmus, čiže nadmerné ochlpenie u žien.

Každodenný plač: Tínedžerke rastú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: capitalbay.com)

Vedľajší efekt liečby dievčaťu robí zo života peklo. "Každý deň plače a hovorí, že sa chce vrátiť do školy. Niekedy za celý deň nepovie ani slovo," hovorí Nanina matka o dcére, ktorá sa čoraz viac uzatvára do seba a von vychádza len s rúškom na tvári.

Každodenný plač: Tínedžerke rastú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: capitalbay.com)

Nana by mala brať lieky ešte tri roky, jej rodičia však už teraz nevedia, z čoho ich zaplatia. Takmer všetky svoje úspory už totiž minuli. "Sme zúfalí. Chceli sme dcéru poslať na vysokú školu, lebo je veľmi inteligentná, ale nemôžeme si to dovoliť. Navyše nemáme ani dosť finančných prostriedkov na potrebné lieky," dodala zničená matka tínedžerky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu