Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Takto sa dnes bavia mladí: Z nechutnej hry kašlú a zvracajú!

Vskutku
Vskutku "impozantné" trávenie voľného času (Zdroj: YouTube)

ANN ARBOR - Veľká lyžica škorice, pevné nervy a veľký pohár vody v zálohe - presne to vyžaduje skúška nazývaná "cinnamon challenge". Prehltnúť za jednu minútu nadrvenú kôru škoricovníka ale rozhodne nie je ľahká úloha. Jeden študent z Michiganu kvôli tomu dokonca skončil v nemocnici. Riaditeľ jeho strednej školy preto rozoslal varovanie.

Škoricová skúška ", ako by sa populárna hra dala preložiť, má na internete davy priaznivcov. Stovky mladých ľudí sa už pokúsili úlohu splniť, väčšinou ale márne.

A čo je na prehĺtaní škorice vlastne tak zaujímavé? Je to naozajstný záťažový test, slinné žľazy totiž podľa všetkého nedokážu vytvoriť dostatočné množstvo slín, aby bolo možné tak veľké množstvo škorice prehltnúť.

Akokoľvek sa to môže zdať ako nevinná zábava, Arthur Williams minulý utorok rozoslal varovné emaily rodičom študentov školy v Ann Arbor, kde je riaditeľom. Upozornil, že jeden študent skončil kvôli tejto bláznivej hre v nemocnici. Ďalej opísal, že ľudia sa po konzumácii škorice dusia, kašlú a zvracajú, a navyše by im spomínaná ingrediencia pri vdýchnutí do pľúc mohla spôsobiť pneumóniu.

Williams ale rozpútal neľahký boj. Fenomén prehĺtania škorice sa šíri po internete ako blesk a mladí ľudia si s obľubou vymieňajú svoje videá zachytávajúce ich osobnú skúsenosť.

"Rozhodne to stojí za stávku s kamarátmi," uvádza sa napríklad na stránke CinnamonChallenge.com, kde je okrem iného popísaný aj takzvaný "dračí dych", teda vydýchnutie oblaku škorice, ktoré spravidla nasleduje okamžite po umiestnení plnej lyžice do úst.

Každému ale pohľad na zvracajúcich a dusiacich sa kamarátov zábavný pripadať nemusí. Nakoľko však prehĺtanie škorice ohrozuje zdravie, je otázne. Hovorcovia niektorých amerických nemocníc uviedli, že sa na pohotovosti ešte s nikým v súvislosti so "škoricovou skúškou" nestretli.

Škoricová skúška 1

Škoricová skúška 2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu