Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nechcete byť trápny? 8 rád, čo na Facebook nikdy nepíšte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hottipscentral.com)

PRAHA - Navštevujete pravidelne sociálne siete a radi meníte svoje statusy? Tieto rady by teda mohli byť užitočné práve pre vás. Psychológovia a sociológovia zostavili rebríček vecí, čoho by sa ľudia mali vyvarovať, aby sa pred svojím okolím zbytočne nestrápňovali.

1. Žiadne intímnosti a nekalé útoky

Čo jednoznačne nepatrí do statusov: intímnosti (či už sa to týka vášho tela alebo vzťahov), finančné úspechy, obsiahle príbehy a vágne komentáre typu: "Prečo ľudia ohovárajú iných?" obzvlášť, ak sú určené konkrétnym "priateľom" zo sociálnej siete, ktorých verejne nepomenujete. Aj na sociálnych sieťach by mal prebiehať boj v duchu fair play.

2. Neurážajte ostatných

Na pochopenie irónie je totiž obvykle nutné počuť aspoň tón hlasu. Rýpavý komentár potom môže vyznieť naozaj urážlivo a za prípadné problémy to určite nestojí.

3. Ľudia nemusia vedieť o každom vašom kroku

Príliš veľa správ z vášho denného života ľudí skôr otravuje. Zdieľajte so svojimi známymi len skutočné perličky a obmedzte sa maximálne na štyri správy (odkazy) denne. Aj to je niekedy priveľa.

4. Pozor na virtuálny narcizmus

Je pekné, že ste schudli 10 kg, zabehli 10 km, kúpili si nové auto, vyhrali konkurz na riaditeľa a k tomu ešte vyhrali v športke, ale toto väčšina ľudí počuť nechce. Príliš veľa úspechov druhých môže slabších jedincov, či tých menej úspešných, uvaliť do oveľa väčšej depresie.

5. Nie všetky fotky sú určené všetkým

Mnoho ľudí má medzi priateľmi na sociálnych sieťach okrem skutočných priateľov veľa známych, ale aj kolegov či dokonca obchodných partnerov, a ak ich označíte na fotkách z vašej spoločnej akcie, kde vyzerajú trochu spoločensky unavene či inak zdiskreditovane, môžete ich nielen pobaviť, ale aj spoločensky a pracovne úplne znemožniť.

6. Súkromné ​​pozvánky na verejnosť nepatria

Ak niekoho určitého verejne pozvete na kávu, potom akurát v druhých prebudíte otázku: "A prečo nie mňa?" A už taká drobnosť môže veľmi raniť. Aj z hlúposti potom môže vzniknúť zbytočný problém.

7. Neotravujte druhých spamom

Ak budete druhých neustále žiadať o láskavosti kvôli herným aplikáciám, potom sa nečudujte, že si vás ľudia začnú zo svojich priateľov vyhadzovať, či vás dokonca blokovať. To isté platí o neustálom zasielaní pozvánok na najrôznejšie stránky a pod.

8. Nebuďte príliš kontroverzný

Často môžete byť v pokušení vyjadriť svoj názor k určitej udalosti, inštitúcii a podobne, čo je samozrejme dobre. Avšak vždy zvážte, kto všetko tieto komentáre z vašich priateľov môže čítať. Lepšie je zostať diplomatom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu