Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poľka rodila neuveriteľných 75 dní, ležala dolu hlavou!

Joanna so svojimi dvoma pokladmi
Joanna so svojimi dvoma pokladmi (Zdroj: bellenews.com)

VARŠAVA - Joanna Krzysztoneková (31) porodila jedno z trojčiat,ktoré čakala, v 22. týždni tehotenstva. Bábätko bohužiaľ neprežilo. Aby ďalšie dve zachránila, musela stráviť zvyšných 75 dní hlavou dole a podľa lekárov vlastne celý ten čas rodila.

Mladá žena sa na svojich potomkov veľmi tešila. Jej radosť sa ale zmenila v bolesť, keď v decembri jedno z nich predčasne porodila.

Lekárom na čele s Mariuszom Zimmerom sa na neonatálnom oddelení vo varšavskej pôrodnici podarilo pôrod spomaliť natoľko, že druhé dve bábätká zostali v maternici. Taktiež vrátili dovnútra pupočnú šnúru. Joanna ale v snahe zachrániť svoje dve deti musela stráviť nasledujúcich dva a pol mesiaca hlavou dolu v uhle 35 stupňov. "Bolo mi úplne jedno, čo budem musieť podstúpiť. Najdôležitešjou vecou bola pre mňa ich záchrana," povedala.

V polovici februára nakoniec šťastne porodila, dievčatko Igu a chlapček Ignace prišli na svet cisárskym rezom. Podľa lekárov bola Krzysztoneková v štádiu pôrodu desať týždňov. "Je to proces, ktorý má začiatok a koniec. Pokiaľ ide o mnohonásobný pôrod, začína narodením prvého dieťaťa a končí narodením posledného," vysvetlil Zimmer.

Malí Iga a Ignác sa narodili v 32. týždni tehotenstva a museli byť umiestnení do špeciálneho inkubátora, ale zvládli to. Šťastná a statočná mamička, ktorá mala po návrate do zvislej polohy po neuveriteľných 75 dňoch značné problémy s rovnováhou, si ich už medzitým odniesla domov.

75-dňový pôrod

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu