Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trojčatám sa v Košiciach darí: Už druhé počas jedného mesiaca!

Trojčatám sa v Košiciach darí: Už druhé počas jedného mesiaca! Zobraziť galériu (5)
Trojčatám sa v Košiciach darí: Už druhé počas jedného mesiaca! (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Šťastná mamička Martina Kašprišinová (37) z Prešova je už druhá rodička v poradí, ktorá počas septembra priviedla na svet ďalšie trojičky v košickej pôrodnici. Traja synovia sa narodili cisárskym rezom 24. septembra a dnes mali svoj prvý fototermín.

„Sú to moje prvé deti a sme celá rodina veľmi šťastní, že už sú na svete. Sú krásni a zdraví,“ hovorí mamička Martina z Prešova, ktorá so svojim partnerom Martinom Fečom otehotnela prirodzeným spôsobom. „Vo februári sme sa najprv dozvedeli, že čakám dvojičky a potom že trojičky. Takže sme sa pripravovali na príchod našich detí a na svadbu neostal čas. Tá musí trochu počkať,“ smeje sa rodička.

Otecko trojčiat je jej veľkou oporou a každý deň je pri nej. Spolu tiež vyberali pre svojich krásavcov mená. Leo, Hugo a Boris. Deti sa narodili v 36. Týždni gravidity. Najmenší Leo vážil 1670 gramov a meral 41 centimetrov a preto je zatiaľ v opatere lekárov Kliniky neonatológie. Hugo bol najväčší valibuk. Vážil pri pôrode 2280 gramov a meral 44 cm. Boris mal 2100 gramov a 46 cm.

Ako nám mamička prezradila, v ich rodine sa dvojičky ani trojičky nevyskytujú. „Som prvá, ale babky sa na vnukov nesmierne tešia.“ V košickej pôrodníci sa trojičkám darí. Od začiatku tohto roku, sú už štvrté. V minulom roku sa tu narodili tri trojčatá a zatiaľ „najbohatší“ rok bol 2009, keď na svet prišlo až šesť trojčiat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu