Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Rozmaznané dievčisko bez výčitiek (15): Mama mu dáva celú výplatu!

Paige je obklopená luxusom, hodnotu peňazí ale vôbec nepozná Zobraziť galériu (2)
Paige je obklopená luxusom, hodnotu peňazí ale vôbec nepozná (Zdroj: allvoices.com)

OCKENDON - Šaty z najnovších kolekcií návrhárov, topánky za desaťtisíce. Paige Turpieová (15) nie je žiadna celebrita, len tá najrozmaznanejšia pubertiačka Veľkej Británie. Dcéra z obyčajnej rodiny má ešte len v pláne sa presláviť, tak sa na to starostlivo pripravuje.

"Som rozmaznaná a som na to pyšná," chváli sa ešte len pätnásťročná dievčina z britského Essexu. Pred zrkadlom vraj bežne trávi celé hodiny. Na svoj vek používa až príliš silný mejkap a garderóbu má plnú luxusných kúskov, ktorú by jej mohla závidieť aj Carrie Bradshaw zo seriálu Sex v meste. Jej šatník má hodnotu tisíciek eur, nechýbajú napríklad topánky v prepočte za takmer 500 eur.

Takmer 400 eur mesačne minie márnotratná Paige za kaderníka, manikúru, samoopaľovacie krémy a ďalšie kozmetické procedúry. "Nakupujem každých pár dní. Naposledy som za oblečenie a líčidlá utratila 200 libier (236 eur)."

Kde na to mladá študentka berie? Samozrejme sama ešte nikdy nezarobila ani libru; všetko platia rodičia, presnejšie jej matka. Nejde však o žiadnu bohatú podnikateľku, ako by sa mohlo zdať. Amanda (42) kvôli splneniu všetkých rozmarov svojej dcéry tvrdo pracuje a má dokonca dve zamestnania. Hneď po tom, ako dostane výplatu, takmer celú ju odovzdá svojmu jedinému dieťaťu. Ešteže má manžela, ktorý zarobí dosť na to, aby jeho mzda pokryla výdavky na domácnosť, živobytie a hypotéku. Pracuje však kvôli tomu 15 hodín denne.

"Mama mi dáva peniaze na všetko. Keby som si nemohla kúpiť, čo chcem, príšerný sa nazlostím. Chcem dobre vyzerať a pripadať si výnimočná," hovorí naivka Paige. "Chcem sa stať slávnou, tak sa podľa toho obliekam."

 Je zrejmé, že si vôbec neuvedomuje hodnotu vecí, kvôli ktorým jej mama drie od rána do večera. Tá cez deň vydáva jedlo v školskej jedálni, večer potom pracuje ako opatrovateľka v domove dôchodcov. Amande to ale evidentne nevadí, dokonca je na svoju dcéru pyšná. "Keď som bola malá, nemali sme veľa peňazí, tak som si žiadne pekné oblečenie ani topánky nemohla dovoliť. Preto to chcem teraz dopriať Paige a zarábam len na ňu. Pokojne robím nadčasy, hoci manžel s tým nesúhlasí. Dcéra je ale u mňa na prvom mieste," vysvetľuje.

Okrem dotovania funguje Amanda aj ako slúžka. Keďže Paige si nikdy neupratala izbu, robí to za ňu. Takisto ju všade vozí, pretože tínedžerka odmieťa chodiť mestskou hromadnou dopravou. "Mne to nerobí problém. Rada dcéru kamkoľvek zaveziem a zase ju vyzdvihnem. Aspoň viem, že je v bezpečí. A že si sama neupratuje? Veď by ani nevedela ako," objasňuje.

 Ak si myslíte, že rodičia svoju kvetinku rozmaznávajú, pretože je jedináčik, ste na omyle. Paige má totiž ešte mladšiu sestru Brooke (13), ktorá však taký servis zďaleka nemá. "Ona to nepotrebuje. Nechce byť celebrita, tak sa nemusí pekne obliekať. Preto ju mama nerozmaznáva tak ako mňa," tvrdí "nesebecky " Paige.

Ak ju niekto za márnivú rozmaznanosť kritizuje, považuje to za obyčajnú žiarlivosť, že si nemôže dovoliť to isté. Na svojom správaní nemieni rozhodne nič meniť. Dievča nikdy neopúšťa dom bez toho, aby vyzerala perfektne. Príprava do školy jej trvá najmenej hodinu. Musí si totiž naniesť samoopaľovací krém, urobiť kompletný mejkap, prilepiť umelé riasy, natočiť a vyfúkať vlasy.

Paige by najradšej bola herečkou, ale stačiť bude, keď sa presadí napríklad aj ako modelka. "Keď sa preslávim, budú sa chcieť so mnou všetci priateliť. Vlastne sa ako celebrita cítim už teraz, len zatiaľ bez slávy," povedala o svojich plánoch do budúcnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu