Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ako Atrej a Artex: Kôň zapadol do bahna, tri hodiny bojovali o jeho život!

Nicole by pre záchranu Astra urobila všetko Zobraziť galériu (6)
Nicole by pre záchranu Astra urobila všetko (Zdroj: weeklytimesnow.com.au)

MELBOURNE - Mladá Austrálčanka Nicole Grahamová vzala svoju sedemročnú dcérku Paris na prechádzku na koňoch. Tá sa však zmenila v zúfalý boj o život žrebca Astra, ktorý sa začal prepadať do bahna. Nakoniec mu musela držať hlavu nad hladinou celé tri hodiny, kým sa ho záchranárom podarilo vytiahnuť.

Keď Nicole a Paris klusali na svojich koňoch po pláži v Geelongu, zvieratá sa začali prepadávať do bahna. Kým jedno z nich sa žene podarilo vyslobodiť, osemnásťročného Astra pohlcovala rozmočená pôda stále viac.

"Okamžite sme začali klesať dole. Zakaždým, keď som sa pohla, vtiahlo ma to naspäť," opisuje dramatickú situáciu Nicole. Poltonového koňa však odmietla opustiť a neustále mu držala hlavu nad stúpajúcou hladinou mora. "Jazdím tadiaľ už dvadsať rokov a nikdy sa nič nestalo. Neboli tu žiadne známky nebezpečenstva a netušila som, že tam bude močiar," vysvetľuje.

Paris sa podarilo privolať záchranárov, ktorým pri vyslobodzovaní zvieraťa pomáhali hasiči a miestni farmári. Koňa sa snažili dostať von pomocou navijaku, ale bezúspešne. Astra museli čiastočne uspať, aby ďalej nekopal. Nakoniec ho z bahna vytiahli pomocou lana, ľudskej sily a traktora. "Boli to preteky s časom, lebo sa blížil príliv, ale my sme vyhrali," povedal jeden zo záchranárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu