Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Čistý adrenalín: Odvážlivci lietali vzduchom na maxihojdačke!

Adrenalínová zábava
Adrenalínová zábava (Zdroj: YouTube)

MOAB - Skupinka outdoorových nadšencov využila monumentálne skalné oblúky v Utahu na nezvyčajný druh zábavy. Na jednom z nich si urobila obrovskú hojdačku a viac než 30-metrová výška im vôbec neprekážala. Pri pozeraní záberov z ich vyčíňania pocítite nával adrenalínu a hrôzy zároveň.

Národný park Arches pri meste Moab sa preslávil najmä vďaka skalám a skalným oblúkom Tie zlákali aj partiu mladých Američanov, ktorí spolu podnikajú najrôznejšie outdoorové aktivity. Na jednom z miestnych prírodných monumentov si vytvorili jednoduchú hojdačku.

V piatich rôznych bodoch pripevnili na vrch skalného oblúku lano. Aby nedošlo ku tragédii, vykonali najrôznejšie bezpečnostné opatrenia vrátane niekoľkých záťažových testov. Prípravy skúseným horolezcom zabrali minimálne dve hodiny, výsledok ale podľa nich stál za to.

Každý zo skokanov si vždy uviazal voľný koniec povrazu k postroju a s krikom sa spustil z viac ako tridsiatich metrov rovno do skalného okna. "Skok je desivý, ale to zhúpnutie je perfektné," uviedlo jedno z  dievčat.

Ich zábavu zdokumentoval filmár Devin Graham (28) alias Devin Super Tramp zo Salt Lake City v Utahu. Pomocou šiestich kamier, z ktorých niektoré mali na helme alebo v ruke samotní skokani, nakrútil a zostrihal pôsobivé video.

Najväčšia hojdačka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu