Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Bizarné FOTO: Hitler v tesných šortkách a bielych podkolienkach!

Hitler pózuje v lese pri strome Zobraziť galériu (3)
Hitler pózuje v lese pri strome (Zdroj: forum.axishistory.com)

PRAHA - Zatiaľ čo pri šialených prejavoch nacistický diktátor Adolf Hitler (†56) nadával, sršal nenávisťou a nešetril bizarnými výrazmi a gestami rúk, v lese placho postával a snažil sa o čo možno najlepšie pózy.

V najnovšej knihe, ktorá v týchto dňoch vychádza v Británii, je uverejnených aj niekoľko doposiaľ nepublikovaných fotografií, ktoré urobil Hitlerov osobný fotograf Heinrich Hoffmann. Podľa neho si nacista svoje prejavy pravidelne skúšal, nechával sa pri tom fotiť a potom sa pozeral, ako vyzerá. Chcel totiž zistiť, čo by na svojom výraze mohol ešte niečo zlepšiť.

V knihe nechýbajú zábery, na ktorých stojí Hitler opretý o strom. Na sebe má okrem košele s hákovým krížom aj tesné šortky a biele podkolienky. Fotograf sa zveril, že keď nemecký diktátor svoje lesné zábery videl, zakázal ich publikovať. Rovnako tak si neprial, aby ktokoľvek vedel, že si svoje monológy vopred trénuje.

"Bol ako herec, ktorý si svoje gestá skúša, aby sa potom dočkal želanej reakcie od svojich divákov. A aj napriek tomu, že nám teraz jeho preslovy pripadajú nezmyselné a on v nich pôsobí ako maniak, získal presne to, čo chcel," vyhlásil historik Roger Moorhouse, ktorý k Hoffmannovej knihe napísal úvod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu