Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Unikátne VIDEO: Na Sibíri mali nájsť vyhynutého mamuta!

Je to mamut?
Je to mamut? (Zdroj: YouTube)

ČUKOTKA - Zviera, ktoré malo vyhynúť pred približne 4-tisíc rokmi, sa údajne podarilo zachytiť na ojedinelom videu. Špecialista na paranormálne javy sa domnieva, že tvor predierajúci sa ľadovou vodou na Sibíri, môže byť mamut.

Záznam bol podľa jeho autora urobený v lete na Čukotke na severovýchode Ruska. Na záberoch vidno zviera veľkosti slona s obrovskými klami a ryšavou srsťou, ktoré bojuje s dravou riekou.

"Povesti o mamutoch, ktoré prežili v divočine Sibíri, kolovali po celé desaťročia a došlo aj k niekoľkým miestnym pozorovaniam. Sibír je obrovské územie a veľa z neho ostáva stále neprebádaného a nedotknutého človekom," uviedol spisovateľ venujúci sa paranormálnym javom Michael Cohen (41).

Mamuty žili na Zemi pred 10-tisíc rokmi počas poslednej doby ľadovej. Malá skupinka sa udržala pri Wrangelovom ostrove pri pobreží Sibíri, až kým sa vraj nevytratila pred 3500 rokmi. "Je veľmi pravdepodobné, že niektoré jedince v oblasti prežili," tvrdí Cohen.

Nestalo by sa to prvýkrát, kedy by vedci odhalili, že druhy živočíchov, o ktorých si mysleli, že vyhynuli, ešte stále existujú. Cohen však špekuluje, že Rusi by sa mohli snažiť tento historický objav ututlať, pretože by im mohol prekážať pri ťažení nerastného bohatstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu