Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smoliar roka: Celá dedina vyhrala 700 miliónov, okrem neho!

Výhru treba poriadne osláviť
Výhru treba poriadne osláviť (Zdroj: YouTube)

SODETO - Španielska dedina Sodeto má dôvod na obrovskú radosť. Jej obyvatelia si totiž spoločne stavili v populárnej lotérii El Gordo a vyhrali ohromný balík peňazí. Na niekoho však zabudli.

Sodeto, v ktorej býva 70 domácnosti, má hneď dva unikáty: je to najšťastnejšia dedina s najväčším smoliarom. Všetky domácnosti sa spoločne zapojili do veľkej vianočnej lotérie El Gordo, aj keď niektorým rodinám sa veľmi nechcelo. Jeden človek však mal neobyčajnú smolu.

Susedia zabudli na gréckeho filmára Costisa Mitsotakisa, ktorý sa kedysi presťahoval do odľahlejšej časti dediny. Z rozprávkovej výhry tak nemá vôbec nič. Teda skoro nič. Zbohatnutí susedia teraz od neho kúpia pozemky, ktoré sa márne snažil predať.

Sodeto momentálne čakajú príjemné problémy. Obyvatelia si výhru rozdelia podľa počtu zakúpených tiketov. Ten najmenší podiel znamená zhruba 100 tisíc eur. "Niektoré dámy chceli ísť ku kaderníkovi," povedal starosta dedinky. "Lenže kaderník vyhral tiež a povedal, že dnes pracovať nebude."

Spokojný je určite aj španielsky minister financií. Do štátnej kasy totiž putuje 30% zo všetkých peňazí, ktoré sa v lotérii pretočili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu