Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Vyhral 16,5 milióna v lotérii, výhru si vyzdvihol až po roku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

NEW YORK - Len dve hodiny pred vypršaním lehoty na vyzdvihnutie výhry sa dostavil víťaz lotérie v americkom štáte Iowa. Suma, ktorá na neho čakala, pritom nebola zanedbateľná - celkom 16,5 milióna dolárov (asi 12,8 milióna eur), napísal spravodajský server CNN.

 Lotérioví úradníci celé mesiace vyzývali víťaza, aby si prišiel vyzdvihnúť svoju cenu. "Výzvy zafungovali tak, ako sme dúfali a víťaz sa dostavil práve včas," povedal šéf lotérie v štáte Iowa Terry Rich.

Totožnosť víťaza lotérie Hot Lotto aj dôvod, prečo s vyzdvihnutím výhry tak dlho otáľal, je stále záhadou. Rich len uviedol, že víťazný tiket bol predložený vo štvrtok zástupcovi lotérie v meste Des Moines. "Všetci sme zvedaví na podrobnosti toho, čo sme sa snažili zistiť celé tie mesiace." dodal. "Situácia každého víťaza je iná a vždy je zábavné sa jeho príbeh dozvedieť."

Až do štvrtka vedeli činitelia lotérie len to, že tiket za jeden dolár bol zakúpený v Des Moines 29. decembra 2010. Šanca na výhru bola jedna ku 10,9 miliónu, uviedla hovorkyňa lotérie Mary Neubauerová. Peniaze budú vyplatené po tom, čo lotéria vykoná bežné overovacie procedúry. Z vyhranej čiastky potom bude musieť víťaz zaplatiť 25 percent federálnej dane a päť percent štátnej.

Ako sa blížil čas štvrtej hodiny popoludní vo štvrtok 29. decembra 2011, kedy by platnosť tiketu prepadla, stúpal počet ľudí volajúcich s tým, že práve oni sú víťazmi, dodal Rich. Niektorí podľa neho tvrdili, že tiket stratili, iní ho údajne omylom vyprali. Ako sa zostávajúca doba zmenšovala, rástla aj kreativita volajúcich a mnohí to skúšali znovu a znovu - zakaždým s iným príbehom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu