Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zistite si svoje šťastné dni, existuje na ne vzorec!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: jeffersonstreetumc.org)

BRATISLAVA - Vonku stále nepanuje ideálne počasie, v zime ste nabrali nejaké to kilo navyše a ani v peňaženke nemáte sumu, ktorá by vás tešila. Ak máte pocit, že nič nejde podľa vašich predstáv, hlavu hore. Na kritické či šťastné dni sa dá pripraviť.

Stačí na to úplná drobnosť, a to spoznať svoj ​​kondiciogram. Podľa dátumu narodenia si ho môžete vypočítať aj na roky vopred napríklad TU.

Kvôli ešte stále skorému stmievaniu sa u mnohých z nás dostavuje strata motivácie, únava či depresia. Psychológ Cliff Arnall z univerzity v Cardiffe zostavil špeciálny vzorec, do ktorého zaradil všetky súvisiace premenné: počasie, ekonomickú situáciu, dlhy, nízku motiváciu k čomukoľvek, pocit, že musíme niečo urobiť. Všetky tieto aspekty prispievajú k tomu, že sa cítime absolútne mizerne a nič sa nám nedarí.

Najsilnejšie sa tieto faktory prejavujú posledný januárový pondelok v roku. Naopak najšťastnejším dňom vraj bude dátum letného slnovratu, ktorý pripadá na 21.6. 2012. Bude na nás najviac pôsobiť kombinácia týchto faktorov: tešenie sa na dovolenku, užívanie si vonkajších aktivít a športov, radosť z rozkvitnutej prírody, slnka a užívanie si vysokých teplôt.

Podľa Arnallovho zložitého algebraického vzorca platí toto:

Šťastie = O + (N x S) + CPM / T + on


O znamená byť vonku, N je príroda a S znamená sociálnu interakciu. Spomienky na prázdniny v detsve sú CPM, teplota T a záujem o dovolenky  on.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu