Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šialená choroba: Dievča zvracia až 40-krát za deň!

Matka dúfa, že Ashley z ochorenia vyrastie
Matka dúfa, že Ashley z ochorenia vyrastie (Zdroj: rossparry.co.uk)

LONDÝN - Každý, kto zažil vírusové ochorenie sprevádzané zvracaním, vie, aké hrozné môžu byť záchvaty nevoľnosti. Iba 12-ročné dievčatko trpí polovicu svojho života podobnými príznakmi. Zriedkavé ochorenie ju núti "kľačať nad záchodovou misou" aj 40-krát za deň.

Alishu Atkinsonovú postihol syndrómom cyklického zvracania. Ide o ochorenie, ktoré nemá žiadnu známu príčinu, ale vyvoláva u pacientov nevoľnosť, ktorá trvá dni alebo dokonca týždne. Počas najhoršej fázy dievčatko zvracalo až 100-krát počas 24 hodín.

"Alisha mala šesť rokov, keď sa u nej choroba prvýkrát prejavila. Nikto z lekárskeho personálu o nej nič nevedel. Doktori si najprv mysleli, že má zápal slepého čreva. Podstúpila množstvo krvných testov, až nám lekári povedali o tomto ochorení," hovorí jej matka Maggie, podľa ktorej bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že na syndróm neexistuje žiadny liek.

Kvôli zvracaniu býva dievčatko často dehydrované, a preto ju musia odviezť do nemocnice. Jej ochorenie je tak nepredvídateľné, že si rodina nemôže robiť žiadne plány na dovolenky a dokonca ani nákupy. Pani Atkinsonovej neostáva nič iné, iba dúfať, že jej dcérka z ochorenia jednoducho vyrastie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu