Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Šíri sa záhadná choroba: Nakazení pri nej kývu hlavou a čaká ich smrť!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KAMPALA - V Ugande sa nakazilo 3000 mladých ľudí záhadnou chorobou, pri ktorej intenzívne kývajú hlavou. Lekári doteraz neprišli na to, o aký druh choroby ide, informovala agentúra DPA. V minulosti na ochorenie zomrelo už niekoľko desiatok Uganďanov.

Lekári ani ugandské úrady zatiaľ nezistili dôvod ani spôsob nákazy, uviedlo v stredu ministerstvo zdravotníctva. Postihnutí žijú najmä na severe Ugandy, ide väčšinou o deti vo veku od päť do 15 rokov.

Podľa denníka Daily Monitor zomrelo na záhadnú chorobu v posledných dvoch rokoch už 60 ľudí. Medzi symptómy patril tras rúk, kývanie hlavou, nakoniec postihnutí upadli do mdlôb.

Ministerstvo zdravotníctva teraz plánuje intenzívne vyšetrovanie, ktorého výsledky by mali byť známe v priebehu budúceho týždňa.

Podľa DPA nie je vylúčené, že ochorenie spôsobili jedy, pomocou ktorých sa mohli miestni povstalci z Armády božieho odporu snažiť bojovať proti vláde.

Organizácia zabila, znásilnila či umučila počas útokov od roku 1987 desaťtisíce ľudí. Jej cieľom je zvrhnutie súčasnej vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu