Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dojčí obe ústa: Brazílčanke sa narodilo dvojhlavé dieťa!

Dieťatko je našťastie vo veľmi dobrom zdravotnom stave
Dieťatko je našťastie vo veľmi dobrom zdravotnom stave (Zdroj: diário do parádj)

RIO DE JANEIRO - Mladá mamička (25) porodila v brazílskej nemocnici nezvyčajné dieťatko. Skeny ukazujú, že chlapček má dve dokonale tvarované hlavy, ale iba jedno srdce a všetky obvyklé životne dôležité orgány. Podľa lekárov je drobec, ktorý prišiel na svet cisárskym rezom a vážil 4,5 kila, v perfektnom zdravotnom stave a papať si pýtajú obe ústočká.

Vidiečanka, ktorá počas tehotenstva nepodstúpila ultrazvukové vyšetrenie, sa o abnormalite dieťaťa dozvedela iba niekoľko minút pred pôrodom. Podľa riaditeľky nemocnice Claudionor Assis de Vasconcelosovej žena k nim pricestovala iba preto, že cítila v bruchu silné bolesti.

"Keď ju lekári skenovali, zistili, že dieťa má dve hlavy, a že normálny pôrod by znamenal priveľké riziko pre matku aj bábätko," uviedla riaditeľka malej nemocnice v Anajase s tým, že aj napriek nie najvhodnejším podmienkam sa im podarilo oboch zachrániť.

Matka, ktorá už má tri deti, prijala správu o dvojhlavom synčekovi veľmi dobre. Dúfa, že im do rodiny prinesie veľa šťastia. "Kŕmi obe ústa a dieťa s ňou zostáva na izbe po celý čas. Jej túžbou bolo, aby si ho mohla vziať čo najskôr domov," informovala riaditeľka.

Mladú mamičku v utorok previezli do špecializovanej nemocnice v meste Belem, kde vykonajú ďalšie testy. Lekári predpokladajú, že by ju mohli prepustiť už tento týždeň.

V Brazílii ide už o druhý prípad v tomto roku, kedy sa narodilo dvojhlavé dieťa. Prvé však zomrelo niekoľko hodín po pôrode kvôli nedostatku kyslíka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu