Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Angličan žije v roku 1988: Myslí si, že je u nás stále komunizmus!

Graham a Lorraine Zobraziť galériu (2)
Graham a Lorraine (Zdroj: newsshopper.co.uk)

LONDÝN - Otca (50) dvoch detí bodla v lete včela, utrpel ťažkú ​​alergickú reakciu a upadol do kómy, ktorá trvala niekoľko týždňov. Keď sa prebral, bol v domnienke, že sú osemdesiate roky a svoje deti vôbec nepoznal.

"Prišli sme za ním s deťmi do nemocnice a on vôbec nevedel, čo sme za ľudia," povedala jeho žena Lorraine (48). "Keď som mu ukázala svadobnú fotku našej dcéry Shelley, ktorá sa vydávala týždeň pred tým nešťastným bodnutím, myslel si, že je to jeho nevesta."

Päťdesiatročný stavbár Graham Preston sa musel znova učiť chodiť a v jeho pamäti sa teraz udrží spomienka iba desať minút. Lekári sa obávajú, že sa možno nikdy úplne neuzdraví.

Jeho posledné spomienky sa datujú do roku 1988, kedy bol pracovne v Austrálii. V tom čase bola britskou predsedníčkou vlády železná lady Margaret Thatcherová a v Československu dodýchaval komunizmus.

Angličan žije v roku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: newsshopper.co.uk)

Graham sa ale so situáciou snaží zmieriť a hovorí. "Som šťastný, že môžem žiť prítomnosťou." Že sa mu z pamäti vymazalo celých 23 rokov života, lekári považujú za veľmi neobvyklé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu