Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vianočný zázrak: Dievčatko po roku opäť začalo chodiť!

Grace so svojimi rodičmi Zobraziť galériu (2)
Grace so svojimi rodičmi (Zdroj: eveningnews24.co.uk)

NORWICH - Statočné dievčatko zvíťazilo nad zákernou meningitídou, stálo ju to však všetky prsty na rukách a obe nohy. Malá bojovníčka sa ale nevzdala a na tohtoročné Vianoce rodičom nadelila ten najkrajší darček. Urobila prvé krôčiky v živote na bionických protézach.

Prvé detské krôčiky sú vždy zvláštne a dojemné. U štvorročnej Grace Matthewsovej z anglického Mile Cross to platí dvojnásobne, Dievčatko pred rokom ochorelo na meningitídu typu B. Nad chorobou síce zvíťazila, ale prišla o všetky prsty na rukách, polovicu pravej dlane a obe nohy, ktoré jej amputovali pod kolenami.

Grace to ale nezlomilo, a keď sa stretla s Matthewom Newburym, prvým človekom v Británii, ktorý chodí na bionických umelých nohách, rozhodla sa, že ona to zvládne tiež. A dokázala to. "Sme na ňu strašne pyšní. Je neuveriteľná. Nič ju nerozhodí a stále sa smeje. Keď urobila prvé tri kroky, s manželom sme sa rozplakali," povedala mama Vicky (37).

Vianočný zázrak: Dievčatko po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: eveningnews24.co.uk)

Grace si už na svoje bionické protézy, ktoré sú obľúbenej ružovej farby, zvykla a už sa ani nepotrebuje pri chôdzi podopierať. "Prišiel som z práce a ona na mňa z dverí zavolala, nech počkám pri bránke. Došla až ku mne. Bol to neopísateľný moment šťastia," povedal jej hrdý otec Brian (46).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu