Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Najextrémnejší prípad anorexie: Lekárov šokovala 28-kilová žena!

Kate zomrela na mentálnu anorexiu
Kate zomrela na mentálnu anorexiu (Zdroj: central news)

LONDÝN - Mladá žena, ktorá skonala po 16-ročnom boji s anorexiou, je podľa lekárov jedným z najotrasnejších prípadov poruchy príjmu potravy, aký videli. Kate Chilverová (31) vážila 28,5 kila a bola taká tenká, že časť jej žalúdka a čriev odumrela kvôli nedostatku prekrvenia.

Prvé príznaky choroby sa u Londýnčanky prejavili už v 12 rokoch, ale pod dohľad lekárov sa dostala až v 15-tke. Psychológ Frances Conna, ktorý Kate liečil, uviedol, že to bol najzávažnejší prípad, na aký počas svojej praxe narazil. Jej BMI bolo také nízke, že miestami kleslo aj pod hodnotu 9, pričom BMI zdravej ženy sa pohybuje v rozmedzí 20 až 25 bodov.

Zvyšok svojho života Kate strávila v nemocničných zariadeniach, kde dostávala umelú výživu cez hadičku do žalúdka. Jej stav sa však nezlepšoval, ale zhoršoval. Mladá žena nereagovala na lieky a nebola schopná "zapojiť sa" do psychoterapie.

Keď tkanivom v jej črevách a žalúdku prestala pretekať krv, lekári zistili, že dievča kvôli nadmernej vychudnutosti nemôžu ani operovať. Po dlhom boji nakoniec skonalo na jednotke intenzívnej starostlivosti na mentálnu anorexiu. Vo svojich posledných chvíľach nevážilo ani 30 kíl.

Skúsený patológ Michael Osborn sa priznal, že nikdy neskúmal tak útle telo. Pitva preukázala, že dokonca aj srdce ženy sa scvrklo na polovičnú veľkosť.

Podvýživa možno hrozí aj vám: A to ani nemusíte vyzerať ako trieska!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu