Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pica donútila dievčatko (3) zjesť celú žiarovku!

Natalie má chuť na veci, ktoré jej môžu uškodiť
Natalie má chuť na veci, ktoré jej môžu uškodiť (Zdroj: Caters)

LONDÝN/BRATISLAVA - Britka Natalie Hayhurstová je vystavená trvalému nebezpečenstvu otravy kvôli zriedkavému ochoreniu, ktoré u nej vyvoláva chuť na nepožívateľné predmety. Vo februári takmer zomrela potom, čo zjedla celú žiarovku.

Medzi obľúbené pochúťky dievčaťa patria kamienky a rôzne paličky, ktoré nájde na záhrade. Taktiež má veľmi rada kúsky tehál, ktoré dokáže pojedať, ako keby to bola čokoláda.

Podľa matky Colleen (31) musia zvádzať každodenný boj o to, aby si dcérka nevložila do úst niečo, čo by ju zabilo. Hoci jej rodičia vysvetlili, ako veľmi môžu byť niektoré veci nebezpečné, dievčatko nedokáže svojim chutiam odolať.

Napriek tomu, že februárová nehoda so žiarovkou dopadla dobre a Natalie z nemocnice zakrátko prepustili, vyžaduje si neustály dozor oboch rodičov aj o dva roky staršieho brata Andrewa. Coleeninou nočnou morou, ale naďalej ostáva predstava, že jej dcérka zje niečo jedovaté a oni pri nej nebudú včas, aby ju zachránili.

Ochorenie, ktorým Natalie trpí, sa nazývava pica. Ide o psychickú poruchu charakterizovanú chuťou na nejedlé látky ako sú kov, vlasy, špina, plast a podobne. Väčšinou sa vyskytuje u detí a ľudí v starobe.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu