Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najstaršie siamské dvojičky na svete: Oslavujeme 50-tku!

Lori a Goerge sa dožívajú životného jubilea Zobraziť galériu (2)
Lori a Goerge sa dožívajú životného jubilea

READING - George a Lori sa dožívajú životného jubilea. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o najstaršie siamské dvojičky na svete. Lekári totiž pri ich narodení predpokladali, že sa nedožijú ani tridsiatky.

Súrodenecký pár, ktorý je spojený hlavami, oslavuje narodeniny túto nedeľu. Ako darček si doprajú výlet do Londýna.

Pozoruhodné je, že každé z dvojčiat dokáže žiť aj napriek svojmu stavu celkom odlišný život ako to druhé. Lori má za sebou už niekoľko vzťahov a George, hoci sa narodil ako Dori, sa rozhodol žiť ako muž. Oblieka sa tak, aj sa tak predstavuje ostatným, zmenu pohlavia však nepodstúpil.

"Lekári nám nedávali veľké šance na prežitie, ale my sme im dokázali opak," hovorí Lori. Kým ona problémy s mobilitou nemá, jej brat trpí vývojovou anomáliou chrbtice a miechy. Musí preto sedieť v špeciálne upravenej stoličke, ktorú sestra tlačí pred sebou. Nerád sa však sťažuje a snaží sa užívať si život tak, akokeby bol zdravý.

"Síce to tak na prvý pohľad nevyzerá, ale žijeme tak, ako každý iný človek. Cestujeme, upratujeme, chodíme sa baviť von . Nič nás nezastaví, aby sme robili to, čo nás baví," vyhlásil George.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu