Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Zabil gigantického potkana, ľudia sa boja superhlodavcov!

Jose Rivera a jeho úlovok
Jose Rivera a jeho úlovok (Zdroj: blackandbrownnews.com)

NEW YORK/BRATISLAVA - Bytový dom v newyorskom Brooklyne už šesť rokov bojuje s populáciou obrovských potkanov, ktoré dosahujú aj s chvostom dĺžku takmer jedného metra. Boja sa ich nielen mačky, ale aj deti, ktoré s krikom pred nimi utekajú z ihriska.

Pracovník správy bytov Jose Rivera (48) mal možnosť "zoznámiť sa" hneď s tromi naraz, keď vyliezli zo svojej diery. Neváhal, zobral vidly a jedného z nich zabil. Gigantický potkan mal bielu srsť a vyzeral byť dobre živený. "Keď som ho trafil, ešte sa hýbal. Pri druhom zásahu zomrel. Nemám strach z potkanov, ale hrozne som sa bál, že ma uhryznú," uviedol robotník.

Podľa odborníka na zvieratá ide o potkany, ktoré ľudia kedysi chovali ako domácich miláčikov. Sú to nočné tvory, ktoré môžu dorastať až do metrovej dĺžky a vážiť okolo dvoch kilogramov. Hlodavce sa pritom dožívajú sedem alebo osem rokov, uvádza sa v správe denníka New York Daily News.

Dovoz týchto zvierat do USA zakázali v roku 2003, kedy mali byť zodpovedné za vypuknutie istého druhu kiahní, na ktoré ochorelo 100 ľudí.

Nájomníci sa teraz obávajú, že by sa obrie potkany mohli skrížiť s voľne žijúcimi a splodiť superhlodavcov. Podľa odborníka sa ale navzájom kvôli inému rodu nemôžu reprodukovať.

Podľa jedného z obyvateľov za deň zabili aj osem maxihlodavcov, ktoré videli pobiehať po ihrisku. "Dospelí museli zobrať deti a utekať s nimi preč," dodal ďalší.

Jedna žena ironicky poznamala, že sú tak veľké, že by im pokojne mohli účtovať nájomné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu