Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najšťastnejšia chvíľa v roku: 6. august, sedem hodín večer

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MANCHESTER - Magickú kombináciu čísel 6, 7 a 8 považujú psychológovia za najšťastnejší čas v roku. Táto chvíľa nastane práve dnes, v sobotu šiesteho augusta.

Šiesty deň v týždni, siedma hodina večer, ôsmy mesiac - to je čas, kedy sa ľudia cítia najviac spokojní. Je to vďaka vysokým teplotám, školským prázdninám, dovolenkám a samotnému letu, ktoré ako také je nositeľom pozitívnej energie.

"Táto chvíľa reprezentuje život, po akom všetci túžime - máme vtedy voľno, vonku je dobré počasie a my sme v spoločnosti rodiny či priateľov," hovorí profesor Geoff Beattie z Univerzity v Manchestri.

Nedávno zverejnená štúdia taktiež odhalila, že najviac sa smejeme v čase od siedmej do ôsmej hodiny večer. Práve to je totiž čas, kedy väčšina z nás usadá s rodinou za stôl alebo ku televízoru s pohárom vína.

Výskum ďalej uviedol, že zo všetkých dní v týždni sme najveselší v sobotu, pretože mnoho ľudí vtedy nepracuje a môže sa tak venovať svojim blízkym a koníčkom.  Naproti tomu nedeľa, hoci je to ešte stále víkend, už taká obľúbená nie je. Je to zrejme preto, lebo ľudia už myslia na pracovné povinnosti, ktoré ich čakajú na ďalší deň.

Z mesiacov je podľa štúdie, ktorej sa zúčastnilo takmer desaťtisíc ľudí, najpopulárnejší august, za ním nasledujú zvyšné letné mesiace - jún a júl. Najmenej obľúbeným časom je doba medzi druhou a treťou hodinou ráno v utorok vo februári.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu