Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž (57) počul pohyb buliev a tlkot vlastného srdca!

Stephenovi sa po operácii uľavilo
Stephenovi sa po operácii uľavilo

BIRMINGHAM - Stephen Mabbutt ešte donedávna trpel zriedkavým ochorením sluchu. To spôsobilo, že počul dokonca i vlastný tlkot srdca či to, ako sa hýbali jeho buľvy v očných jamkách.

Prvé symptómy choroby sa u Stephena prejavili pred šiestimi rokmi, keď v hlave začal pociťovať tupú bolesť. Doktor mu predpísal nosový sprej a antibiotiká, jeho zdravotný stav sa i napriek tomu neustále zhoršoval.

Mabbutovi neskôr diagnostikovali zriedkavé ochorenie, následkom ktorého je pacient schopný počuť zvuky, ktoré sa dejú vo vnútri jeho tela. I obyčajné prežúvanie sa pre takto postihnutých ľudí stáva utrpením. Medzi ďalšie príznaky patria závrate a rozmazané videnie.

"Keď som zvýšil hlas, strašne sa mi to ozývalo v hlave a vibrácie spôsobili, že sa mi zhoršil zrak. Počul som takmer všetky svoje telesné pochody, veľmi mi to znepríjemňovalo život," povedal Stephen pre BBC.

Angličanovi nakoniec pomohol Martin Burton z oxfordskej nemocnice Radcliffe Hospital, ktorý v polkruhových kanálikoch vnútorného ucha našiel dierku. Mabbutta krátko nato operovali. "Zmenilo mi to život, konečne mi po toľkých rokoch nič nie je," dodáva šťastný Stephen.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu