Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Študentka dostala infarkt, prichytili ju, ako blicuje!

Dievčinu poznajú ako usilovnú študentku Zobraziť galériu (2)
Dievčinu poznajú ako usilovnú študentku

LEIGH-ON-SEA - Usilovná študentka Tabatha McElligottová (17) sa tak veľmi bála trestu, pretože si počas školy išla kúpiť do neďalekého obchodu jedlo, že dostala infarkt. Nedávno sa rozhovorila o tom, ako kvôli vrodenému srdcovému ochoreniu takmer prišla o život.

Tínedžerka dostala počas vyučovania hlad, a tak sa s kamarátkou počas jednej vyučovacej hodiny vybrala do supermarketu. Pri "blicovaní" ich ale prichytila učiteľka. Tabatha sa strašne zľakla, následkom čoho skolabovala a dostala infarkt.

Po prevoze do nemocnice lekári zistili, že dievča trpelo akútnym koronárnym syndrómom, pri ktorom sa nedostatočne prekrvuje srdcový sval. Z pacientov, ktorým chorobu diagnostikujú po prvom roku života, prežije len desať percent.

"V škole som nikdy nemala problémy, takže som sa veľmi vydesila, keď na mňa začala učiteľka kričať. Zrazu sa mi zatmelo pred očami a odpadla som," povedala Tabatha. Dievčina teraz už vie, že jej srdce bolo ako časovaná bomba, ktorá len čakala na to, kým vybuchne.

Po tom, čo mladá Angličanka absolvovala otvorenú operáciu srdca, môže už konečne viesť normálny život. Každý deň však musí užívať betablokátory na zníženie tepovej frekvencie a aspirín, ktorý riedi krv.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu