Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Topiaceho sa školáka nezachránili, zomrel inštruktor aj učiteľka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

OLOMOUC - Júnové nešťastie, keď sa na hrádzi mlynského potoka pri Olomouci utopila učiteľka (46) základnej školy z Nového Jičína a trinásťročný žiak, má tretiu obeť.

V sobotu v nemocnici podľahol svojim zraneniam inštruktor (24), ktorý sa snažil chlapca zachrániť. Informovala o tom televízia Nova.

Trieda novojičínských siedmakov išla na raftársky výlet organizovaný súkromnou firmou z Chomoutova do Olomouca. Pred Olomouckým jazerom na Mlynskom potoku zastali pri brehu. Podľa skorších informácií Českej televízie (ČT) tu boli naplánované hry na súši a vo vode, ktorých súčasťou boli aj skoky z hrádze do vody.

"To dieťa skočilo raz, bolo úplne v pohode, vyplávalo. Potom skočilo druhýkrát, ale skočilo inam. Trošku ho to natiahlo, skočil tam inštruktor, natiahlo ho to. Skočila tam pani učiteľka ..." povedal ČT inštruktor vodácke firmy.

Ženu našli záchranári zhruba 600 metrov od miesta nešťastia. "Učiteľku sme sa snažili resuscitovať, ale bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Pod vodou bola podľa odhadu desať až 20 minút," povedal riaditeľ olomouckej záchrannej služby Ivo Mareš.

Ešte zhruba o pol kilometra ďalej sa podarilo objaviť záchranárom tretieho topiaceho. Išlo o inštruktora, ktorý triedu sprevádzal. V kritickom stave ho previezli do Fakultnej nemocnice v Olomouci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu