Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zjavila sa záhadná bublina: UFO či portál do budúcnosti?

Bublina rozvírila hladinu špekulácií
Bublina rozvírila hladinu špekulácií (Zdroj: youtube.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Teleskop astronomického observatória na Havaji urobil zábery nezvyčajnej bubliny, ktorá vyzerá ako výbuch svetla na nočnej oblohe. Po ich zverejnení sa okamžite objavili rôzne špekulácie, tvrdiace, že ide o interdimenzionálny portál do budúcnosti či dôsledok bitky dvoch mimozemských lodí.

Časový záznam ukazuje nočný horizont plný hviezd, keď sa náhle v zábere zjaví éterický oblúk. Ten sa rýchlo rozširuje, až začne pripomínať bielu bublinu, ktorá sa nakoniec rozplynie.

Podľa časopisu Discover Magazine's Bad Astronomy, "výbuch svetla" naznačuje, že úkaz bol spôsobený "náhlym impulzom energie a rýchlym rozpínaním materiálu".

Hoci mnohí priaznivci UFO sa prikláňajú k nadpozemskej príčine, najpravdepodobnejšie vysvetlenie je oveľa jednoduchšie. Mohlo by ísť o medzikontinentálnu balistickú raketu, ktorá vysunula palivo pri vstupe do horných vrstiev zemskej atmosféry.  ICBM Minuteman III mal naplánovaný štart z Kalifornie tri minúty pred "výbuchom". Túto teóriu ale nikto zatiaľ nepotvrdil.

Záhadná bublina

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu