Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena znovu otehotnela počas tehotenstva!

Štastní rodičia so svojimi Zobraziť galériu (3)
Štastní rodičia so svojimi "nedvojičkami" (Zdroj: Double Vision Media, Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Američanka Julia Grovenburgová a jej manžel Todd zápasili tri roky s neplodnosťou a vážne uvažovali nad adopciou dieťaťa, keď sa stal takmer zázrak. Žena totiž otehotnela dvakrát počas dvoch týždňov.

Julia sa stala iba jednou z 11 žien, u ktorých zaznamenali prípad tzv. superfetácie, čo znamená, že v čase oplodnenia druhého vajíčka bol už v maternici prítomný plod. Vajíčka teda nepochádzali z toho istého cyklu.

Hoci si manželia mysleli, že tehotenstvo bude krásnym obdobím ich života, mylili sa. Po odchode z ultrazvuku mali v hlave obrovský chaos, rovnako ako lekári, ktorí sa na záznam pozreli. Hneď na začiatku spozorovali, že jeden plod je väčší ako ten druhý a rozhodne nejde o dvojičky. Dokonca aj doktor s 30-ročnou praxou uviedol, že nikdy nič podobné nevidel.

Vystrašená budúca mamička začala mať obavy, či sú jej deti v poriadku, nebudú im chýbať končatiny alebo nie je nositeľkou nejakej genetickej choroby. Sama si teda na internete vyhľadala informácie o podobných prípadoch a zašla do špecializovanej nemocnice pre deti v Arkansase, kde im predostrela svoju teóriu o superfetácii. 

Nakoniec všetko dobre dopadlo a Julia porodila cisárskym rezom zdravé deti - Jillian a Hudsona - s malou kuriozitou na záver. Mladší potomok prišiel na svet ako prvý. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu