Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Siamské dvojčatá: Jeden je homosexuál, druhý kráča dozadu

Stefan a Tyler Delpovci Zobraziť galériu (3)
Stefan a Tyler Delpovci

PHILADELPHIA - Stefan and Tyler Delpovci strávili každú sekundu svojich životov spolu. Sú totiž siamskými dvojičkami, zrastenými na hlave. Preto ani nikdy nevideli tvár toho druhého, s výnimkou spätného pohľadu do zrkadla.

Devätnásťročné dvojčatá z Pennsylvánie sa roky skrývali pred médiami, nedávno sa však o svojich životoch rozhodli po prvýkrát prehovoriť. Obidvaja priznali, že by "na svojom stave nič nemenili".

Autistickí bratia, z ktorých jeden je homosexuál, sú zároveň aj najlepšími priateľmi a obaja ovplývajú hudobným talentom. Tínedžeri navštevujú špeciálnu školu pre deti s postihnutím, rána však trávia v "normálnej". "Vzdelanie je veľmi dôležité. Chlapci mali spočiatku problémy začleniť sa do kolektívu, ale časom sa to zlepšilo," povedala ich mama Nancy pre Philadelphia Inquirer. 

Dvojčatá sa museli "zladiť" v každej oblasti života. Keď jeden kráča dopredu, druhý musí ísť dozadu. Keď sa s niekým rozprávajú, musia sa otočiť, aby danú osobu videl aj druhý brat.

Keď sa Nancy dozvedela, že čaká siamské dvojičky, lekári jej povedali, že by mala zvážiť interrupciu, pretože existuje až 95-percentné riziko, že pôrod neprežijú. "Ja nezabijem ani muchu, nieto ešte vlastné deti," povedala im. Jej synovia podľa nej majú ten najkrajší vzťah, aký len môže medzi súrodencami vzniknúť. "Milujem ich, prekonali všetky moje sny," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu