Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Z tučibomby (21) je po operácii anorektička, zomiera!

Z obéznej Malissy je troska Zobraziť galériu (4)
Z obéznej Malissy je troska

LONDÝN/BRATISLAVA - Kedysi najtučnejšia tínedžerka Británie, dnes nešťastné dievča bojujúce o život kvôli anorexii. Malissa Jonesová po bypasse žalúdka stratila enormné množstvo váhy, z 216 schudla na 50 kíl! Ak nezvýši príjem potravy, lekári prorokujú, že o šesť mesiacov zomrie.

Malissu z anglického mesta Selby doktori upozornili, že ak neschudne aspoň 120 kíl, mohlo by to byť pre mňu osudné. Dievča denne prijalo 15-tisíc kalórii v podobe lupienkov, čokolády a iného nezdravého jedla, pričom odporúčané množstvo kalórií v jeho veku bolo 2-tisíc. Keď rodičia neboli schopní zastaviť jeho túžbu po jedle, v januári 2008 podstúpila bypass žalúdka v cene 10-tisíc libier (cca 11 200 eur).

Mladé dievča po rizikovej operácii stratilo počas jedného roka vyše polovicu telesnej hmotnosti. Začalo chodiť do klubov a otehotnelo so svojím priateľom. V šiestom mesiaci došlo k zlyhaniu pečene a dieťatko mu museli vybrať cisárskym rezom. Harry hodinu po pôrode zomrel. 

Malissina hmotnosť rýchlo klesala, ako stratila záujem o jedlo a lekári u nej diagnostikovali anorexiu. "Z potravín mi bolo fyzicky zle. Musela som sa do jedla nútiť," hovorí dievča, ktorého denná strava teraz pozostáva z troch varených mrkiev, dvoch porcií petržlena a pečených zemiakov, čo spolu predstavuje 300 kalórií. Zdravotníci hovoria o tom, že musí prijať aspoň 500 až 1000 kalórií.

"Radšej zomriem, ako by som sa mala nútiť do jedenia. Som príliš tenká. Moje telo je v šoku, prehĺtanie ma bolí. Aj malé množstvá mi spôsobujú kŕče, alebo mi je zle. Môj poradca hovorí, ak budem takto pokračovať, mám len šesť mesiacov života. S najväčšou pravdepodobnosťou zomriem na infarkt, takže musím vytrvať. Snažím sa, ale je to veľmi ťažké," uviedlo dievča vysoké 172 cm. 

Podľa lekára išlo v prípade Mallisinej obeziny o psychologický problém, takže nie je prekvapujúce, že ho operácia nevyriešila. Citový vzťah k jedlu iba vymenila za jeho opak. Dievča sa pravdepodobne podvedome bojí, že znovu priberie a tak sa jedla stráni.

Mallisa však vidí problém hlavne v operácii a ľuďom odkazuje, aby sa snažili schudnúť zdravším spôsobom. "Chirurgia môže mať dôsledky, aké si neviete ani predstaviť," dodáva. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu