Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sexuológ tvrdí: Hlúpe ženy majú sexu dosť

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

BRATISLAVA - Reprodukčné stratégie mužov a žien sú z biologických dôvodov diametrálne odlišné. Žena vyprodukuje za svoj život niekoľko stoviek vajíčok. Rekordmankou v počte pôrodov je istá Ruska, ktorej sa v 18. storočí podarilo priviesť na svet 69 detí. Muži oproti tomu produkujú denne desiatky miliónov spermií a mohli by mať pokojne aj tisíce potomkov.

Zatiaľ čo žena svoju reprodukčnú výkonnosť striedaním partnerov nezvýši, muž väčším počtom partneriek môže počet svojich detí výrazne znásobiť. "Z toho logicky vyplýva biologická dispozícia mužov k vyššej sexuálnej promiskuite a väčšiemu záujmu o neosobnú kopuláciu. Žena je oproti tomu selektívnejšia a jej sexuálne správanie viac závisí od kvality partnera a celého vzťahu," uviedol sexuológ Jaroslav Zvěřina.

"Keď má muž psychickú poruchu, ťažko si nájde sexuálnu partnerku, zatiaľ čo hlúpe ženy majú sexu dosť," konkretizoval na príklade český odborník. Vysvetlil tiež, že ženy potrebujú byť atraktívne, no mužom na ich výzore až tak nezáleží, prvoradá u nich je mladosť a receptivita. "Vyzerá to tak, že ženy sa parádia kvôli iným ženám, ale mužom je to v mnohých prípadoch šuma fuk," povedal Zvěřina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu